2021.07.24
Kinga, Kincső
Kezdőlap Belföld Remek hír: csak egy személyi kell hozzá, hogy Horvátországban nyaraljunk

Remek hír: csak egy személyi kell hozzá, hogy Horvátországban nyaraljunk

Horvátországba védettségi igazolvány vagy PCR teszt nélkül is beutazhatunk, ugyanakkor hazafele karantén vár a kártyával nem rendelkezőkre.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, még tovább enyhített a beutazás szabályain Horvátország, sőt: konkrétan törölte az eddig életben lévő korlátozásokat. Június 17. óta sem teszt, sem védettségi igazolvány nem kell déli szomszédainkhoz, mindössze a személyi igazolványunkat elég megmutatni a határon.

Ugyanakkor van, amire nem árt odafigyelni: hazafele továbbra is ellenőrzik a beutazókat, emiatt szükség van a kártyára is, annak hiányában 10 nap karantén vár a Magyarországra visszatérő nyaralókra.

Az ATV riportere a horvát-magyar határátkelőnél tudósított, mint mondta, az iskolai szünet kezdete és az új beutazási szabályok ellenére elég kevés autóval találkoztak Barcsnál. Nagyon sokan kamerán kívül arról beszéltek a stábnak, hogy a pandémia miatt elfogyott a pénzük, emiatt külföldre nem fognak tudni nyaralni menni, maximum belföldön pihennek majd 1-2 napot.

Indirekt/Blikk