KezdőlapCímlapElképesztő: felrobbant a jacht az osztrák kancellár alatt

Elképesztő: felrobbant a jacht az osztrák kancellár alatt

Nincs szerencséje a nyaralásokkal a volt osztrák alkancellárnak: a legutóbbi ibizai kiruccanása a politikai karrierjébe került, ezúttal pedig egy jacht robbant fel alatta Horvátországban.

Heinz-Christian Strache két gyermekével és a barátaival épp egy jachton pihente ki az idei év eddigi fáradalmait, ám nem sokkal azelőtt, hogy kikötöttek volna, fülsiketítő robbanás rázta meg a luxushajót.

A politikus a Kronen Zeitung osztrák bulvárlapnak – amely fotókat és videókat is közölt az esetről – arról beszélt, hogy megpróbálták eloltani a tüzet, ám nem sikerült, majd ráeszméltek, hogy nincs elég hely a mentőcsónakban, így Strache úszva menekült el az óriási lánggal égő, 15 méteres jármű közeléből. A radikális jobboldali politikust egy szlovén hajó mentette ki a vízből, majd tette partra.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, azt azonban határozottan cáfolta Strache, hogy akár a kapitány, akár ő alkoholt ivott volna. Pedig az FPÖ egykori feje nagy bulibáró hírében áll, különösen a 2019-ben kiszivárgott ibiziai videója után, amin az látható, hogy illuminált állapotban üzleti lehetőségeket ígért egy magát egy orosz oligarcha unokahúgának kiadó nőnek, ha megveszik azt a Kronen Zeitungot, aminek egyébként a mostani balesete kapcsán nyilatkozott.

Indirekt/Blikk