2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Pert nyertek a tanárok: ki kell nekik fizetni a túlórákat

Pert nyertek a tanárok: ki kell nekik fizetni a túlórákat

Másodfokon is pert nyert a bíróságon a tanárok fizetetlen túlóráztatásának ügyében Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Ez az ítélet akár véget is vethet az ingyen túlmunkának.

A másodfokú bírósági döntés hatalmas siker a fizetetlen túlórák ügyében, és megerősítette azt, amit a szakszervezet évek óta mond: a pedagógusoknál az eseti helyettesítéseknél is be kell tartani A munka törvénykönyve munkaidő-beosztásra és -nyilvántartásra vonatkozó részeit, vagyis az eseti helyettesítéseket is egy héttel előre kell közölni a munkavállalóval, máskülönben rendkívüli munkaidőnek minősül, amit ki kell fizetni.

A bíróság azt is kimondta, hogy a napi 8 órát meghaladó munkavégzés esetében túlórapénz jár a pedagógusoknak is – irják a PDSZ portálján.

A tankerületi központok, mint munkáltatók, ettől sok esetben eltekintettek, arra hivatkozva, hogy az esetleges túlórákat a tanárok heti 32 órás kötött munkaidejének – amelyen belül 22-26 óra a tanítással lekötött munkaidő – terhére is el lehet rendelni, így nem kell külön kifizetni.

Minden túlmunkát ki kell fizetni, a helyettesítések mellett a tanulmányi kirándulást és más iskolán kívüli programokat, az ügyeleti és készenléti díjakat is – értelmezi az ítéletet a PDSZ cikkében Nagy Erzsébet ügyvivő.

A jogerős bírósági ítélet kimondta, hogy a pedagógiai programban rögzített iskolán kívüli programok – pl. tanulmányi kirándulás – esetében az adott teljes nap vonatkozásában jár a pedagógus részére A munka törvénykönyvének végrehajtási rendeletében a 33. § szerinti átalánydíjazás.

Az ítélet elsősorban csak az ebben a perben résztvevő felperesekre vonatkozik – figyelmeztet az ügyvivő, ezért arra buzdítja minden érintett kollégáját, hogy – az ítéletet hivatkozási alapul használva – pereljenek a jogtalanul ki nem fizetett pénzért, és három évre visszamenőleg gyűjtsék össze a helyettesítésekről, többletmunkák elrendeléséről szóló bizonyítékokat, ugyanis A munka törvénykönyve szerint a munkajogi igények három év alatt évülnek el.