2022.06.30
Pál
Kezdőlap Belföld Pénteken hidegfront vet véget a nagy melegnek

Pénteken hidegfront vet véget a nagy melegnek

Nyárias, meleg idő lesz a héten, pénteken azonban érkezik egy hidegfront, amely kissé felborítja az időjárást.

A mai időjárás Budapesten napos lesz, fátyol- és gomolyfelhőkkel az égen. Csapadék nem lesz, a szél pedig nyugatira fordul, és időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 27 fok körül alakul, estére 17 fok köré hűl le.

Az ország többi részén is napos, fátyol- és gomolyfelhős idő lesz, csapadék nélkül. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-29 fok között alakul, estére 14-20 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön is többnyire napsütéses lesz az idő, kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az Észak-Dunántúlon intenzívebben megnövekedhet a felhőzet. Az északnyugati és északi megyékben előfordulhatnak záporok, zivatarok. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

Pénteken hullámzó frontzóna lesz az ország területe felett, ezért átmenetileg erősen megnövekedhet a felhőzet. Többfelé kialakulhat záporeső, zivatar. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödik, vagy akár viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-30 fok között alakul.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, kevés felhővel. Számottevő csapadék nem várható, az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-28 fok között várható.

Vasárnap napos, gomolyfelhős lesz az ég, számottevő csapadék nélkül. Az északias szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-28 fok között várható.