2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Óriási átalakuláson ment át Endrei Judit

Óriási átalakuláson ment át Endrei Judit

Saját példáján keresztül szeretné motiválni a kortársait Endrei Judit. A legendás tévés régóta szószólója az idősödő korosztály aktivizálásának, amelyre a műsorvezető szerint most talán még nagyobb szükség van, mint valaha.

A pandémia lelkileg és fizikailag megviselt mindenkit, sokak ebben a helyzetben mentálisan leépültek. Ebből kiutat jelenthet a sport és a közösségi élet visszaállítása és mivel Endrei Judit nem az a fajta ember, aki bort iszik és vizet prédikál, meg is mutatja, hogyan lehet igazán formába lendülni.

– Korábban is sokat sétáltam, de az utóbbi időben ez az igény felerősödött bennem, napi teendővé vált és nem érdekel, ha esik, ha fúj, ha mínuszok vannak vagy kánikula, én megyek. Indítottam egy gyaloglóklubot is – árulta el Endrei Judit, aki 13 kilogrammot fogyott idén, igaz ezt nem csak a rendszeres mozgásnak köszönheti.

– Nincs semmi speciális étrend, nincs bogyó, pirula vagy kapszula, egyszerűen a titok a megemelt fehérje és a jelentősen csökkentett szénhidrát, legfőképpen a zsír kiiktatása. Persze ez nem azt jelenti, hogy néha-néha nem csábulok el a kedvenc ínyenc boltomban kapható tepertő láttán, de ez már annyira ritkán történik meg, hogy Erika húgom el is nevezte jutifalatnak – nevetett Endrei aki szerint már kutatásokkal is alátámasztották, hogy a sport gátolja az öregedés folyamatát.

– Igenis tudunk tenni sokat azért, hogy ezt az öregedési folyamatot lassítsuk. Aktívnak kell lenni, és meg kell találni a megfelelő programokat. Persze sokan mondják azt, hogy az idősebbeknek talán nincs annyi lehetőségük, éppen ezért az utóbbi hónapokban egy, az országban teljesen újszerű prémium senior apartmanhotel létrejöttét is segítem, hiszen szükségünk lenne végre olyan modellre, lehetőségre, ahol az idősödő korosztály kötetlenül, ám igényes körülmények között meg tudja találni a maga régi-új fiatalos, aktív elfoglaltságát. Egy jó társaságban, klassz programokkal, mintha egy hotelben élne – árulta el a műsorvezető.

Indirekt/Blikk