2022.01.23
Rajmund, Zelma
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor nagy bejelentése: élelmiszerár stopot vezetett be

Orbán Viktor nagy bejelentése: élelmiszerár stopot vezetett be

Orbán Viktor szerdán kora délután jelezte közösségi oldalán, hogy fontos bejelentésre készül. A részletekre nem is kellett sokáig várnunk.

Orbán Viktor a kormányülés végén bejelentette a legfrissebb döntéseket, mégpedig egy igen meglepőt: élelmiszerár stopot vezet be a kormány hat alapvető élelmiszer tekintetében.

A miniszterelnök azt mondta, a vírus mellett az áremelkedésekkel foglalkoztak. Szerte Európában növekednek az árak, a magyar kormány a családokat védi azzal is, hogy gátat szab az áremelkedéseknek. Sikerült megfékezni a benzin árát, kamatstopot vezettek már be a jelzálog hitelekre, a rezsicsökkentés politikája szintén a családokat védi. Közben más termékek ára nő, ilyenek az élelmiszerek. Ezért úgy döntöttek, hogy hat alapvető élelmiszer esetében árstopot vezetnek be. Az alábbi termékeket nem lehet ezentúl drágábban adni, mint tavaly október 15-én:

  1. Kristálycukor
  2. Búza finomliszt
  3. Naparaforgó étolaj
  4. Sertéscomb
  5. Csirkemell
  6. 2,8 százalékos tehéntej

A kormány beavatkozik ezen élelmiszerek árába és holnaptól minden üzletben ezen termékek árát vissza kell vinni arra a szintre, mint 2021. október 15-én volt.