2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Belföld Nyárias meleg lesz a hétvégén, de néhány helyen lecsap a vihar

Nyárias meleg lesz a hétvégén, de néhány helyen lecsap a vihar

Az időjárás előrejelzés szerint a hétvégén 28 fok is lehet, de több vármegyére elsőfokú vészjelzést adtak ki a zivatarok miatt.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A képződő gomolyfelhőkből délelőtt elsősorban délen, délnyugaton alakulhat ki helyenként záporeső, zivatar, emellett délutántól a keleti, délkeleti határ fölé is sodródhatnak záporos, zivataros gócok. Késő estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk, főleg a Nyugat-Dunántúlon, illetve az északkeleti tájakon erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szombat este a gomolyfelhők nagyrészt összeesnek és nagyobb területen kiderül az ég, de főleg a Dunántúlon maradhatnak felhősebb tájak. Az éjszaka első felében néhol még előfordulhat zápor, zivatar, majd mindenütt megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szelet az Alpokalján és az ország északkeleti harmadán élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16 fok között alakul.

Vasárnap napos időben lesz részünk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb számban délkeleten és a középső országrészben. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, zivatar térségében megerősödhet. Délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.