2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Belföld Nem semmi: elképesztő összegeket hagynak a fesztiválozók évről-évre a kártyájukon

Nem semmi: elképesztő összegeket hagynak a fesztiválozók évről-évre a kártyájukon

Évről évre tetemes bevételre tesz szert a Sziget fesztivál a résztvevők fesztiválkártyáin hagyott összegeinek köszönhetően.

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. (Sziget) pénteken tette közzé a 2019-re vonatkozós pénzügyi beszámolóját, amelyből kiderült, hogy tavaly csaknem 80,5 millió forint bevételük származott a fesztiválkártyákon maradt összegekből. Ám a társaságnál a fesztiválkártyákon hagyott összegek az elmúlt években jelentősen csökkentek, hiszen 2017-ben ebből 261 millió forintos, míg 2018-ban 104 millió forintos bevételt könyvelhettek el.

A beszámolóból kiderült az is, hogy a Sziget fesztivál 2019-et 15,8 milliárd forintos árbevétellel zárta, ebből 10,2 milliárd forint a jegyárusításból, míg 3,2 milliárd forint a vendéglátásból folyt be. Ez némi növekedést jelent az előző, 2018-as évhez, amikor 15,6 milliárd forint volt az éves bevételük. A 2018-ban elkönyvelt 1,4 milliárd forintos profit viszont a felére olvadt, tavaly ugyanis 708 millió forintos nyereséget számoltak el.

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. emellett azt is leszögezte beszámolójában, hogy az idei évben vis maior okok miatt nem tudták megtartani a fesztivált, ezért az elővételben megvásárolt jegyek visszatérítésének részletes folyamatát most dolgozzák ki. A vezetés szerint viszont a vállalkozás folytatni tudja a működését. Ellenkező esetben az LMF Luxco Sárl nevű luxemburgi cég, a vállalat tulajdonosa nyújt segítséget abban, hogy 2021-ben létrejöhessen a Hajógyári-szigeten szervezett fesztivál – írja a Bors a Világgazdaság jelentése alapján.

Indirekt/Bors