2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Napsütéssel indult a nap, de ma sem ússzuk meg eső nélkül

Napsütéssel indult a nap, de ma sem ússzuk meg eső nélkül

Szerdán végre újra megpillanthatjuk a nap sugarait, ennek ellenére ismét esőre készülhetünk szinte mindenütt, egy-egy helyen pedig zivatar is kialakulhat.

Szerdán nyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék megszűnik, átmeneti időre mindenütt kisüt a nap. A déli óráktól nyugat felől újra felhősödés kezdődik, fokozatosan beborul az ég. Késő délután előbb a Dunántúlon, este keletebbre is elered az eső. A Dunántúlon néhol zivatar is előfordulhat. A déli szél sokfelé lesz élénk, a Dunántúlon időnként meg is erősödik. A hőmérséklet délután 15-20, késő este 10-15 fok között alakul.

Este erősen felhős vagy borult lesz az ég, a déli megyékben viszont elvékonyodhat a felhőtakaró. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél Nyugat-Magyarországon északira fordul, és időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8-13 fok között alakul.

Csütörtökön az ország északnyugati felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg a déli, délkeleti tájakon akár többórás napsütés is lehet. Több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A nyugati, délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A leghidegebb órákban 8-13 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután 15-23 fokra számíthatunk, északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő – írja a met.hu.