2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Nagynénje nem hisz Szilágyi István fiának ártatlanságában

Nagynénje nem hisz Szilágyi István fiának ártatlanságában

Döbbenten figyeli a híreket a tavaly meggyilkolt Szilágyi István sógornője. Humenyánszky Sarolta nem érti, hogy a színész fia, Péter miért azzal próbál védekezni a bíróságon, hogy egy a házukban bujkáló idegen gyilkolta meg a színészt, az ország Lópici Gáspárját.

– Pontosan tudom, hogy Péter ölte meg az apját. Jolika szegény mindent elmondott nekem, hiszen a támadás elejét ő maga is végignézte, látta, hogy Peti üti az apját, aztán elszaladt segítségért – mondta megtörten Sacika. – Nem értem, miért mondja azt, hogy más is ott volt a házban és ő tette. Ez egyszerűen nem igaz. Én nagyon szeretem Petit, a rokonom, és nem haragszom rá, ha kiszabadul valaha, hozzám mindig jöhet, de nem tudom, miért talál ki ilyet. Lehet, hogy akkora trauma érte, hogy kiesett neki a szörnyűség, amit tett? Nem tudom, de sokszor azt kívánom, hogy bár vége lenne ennek az egésznek.

A férfi tárgyalása hétfőn kezdődött, ahol nemhogy nem ismerte el a bűnösségét, de vallomásában – mindenki megdöbbenésére – azt állította, hogy az idős, törékeny színész rátámadt. Védekeznie kellett, ezért ütötte meg kalapáccsal egy alkalommal édesapja fejét. Az igazán sokkoló fordulat azonban az volt, hogy a férfi szerint valaki megbújt a házban, és az ölte meg az apját. Sőt, azt is a furcsállotta Péter vallomásában, miszerint elveszítette az eszméletét, amikor az édesapja meghalt, ezért nem emlékszik rá, hogy ki bánthatta a színészt.

A szakértők nem találtak idegen DNS-t vagy ujjlenyomatot a kalapácson. A tárgyalás ősszel folytatódik, s ha a bíróság bűnösnek találja Pétert, akkor akár élete végéig rácsok mögött maradhat.

– Nem értem az egészet. Néztem Petit a tévében, nagyon le van fogyva, szinte csont és bőr, és a hangja… Olyan lassan beszélt, mintha minden szavát átgondolná, védi az életét, nem akar rosszat mondani – tette hozzá Sarolta, aki Péter februárban elhunyt édesanyjának, Humenyánszky Jolánnak a húga.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vád szerint Péter brutális kegyetlenséggel végzett tavaly májusban az apjával. Legalább tizenöt alkalommal ütött kalapáccsal a fejére, majd megtaposta a végtagjait és a mellkasát.

Sarolta mindenképpen találkozni akar Sz. Péterrel.

– Sajnos nem tudtam beszélni Petivel az elmúlt egy évben, pedig szeretném megkérdezni, hogy miért tette? Miért ölte meg az apját? Amíg ezt nem tudom meg, addig a lelkem sem lel nyugalmat – mondta szomorúan Sarolta.

Indirekt/Blikk