2022.08.17
Jácint
Kezdőlap Belföld Molnár Anikó fájdalmas titka: agysorvadásban szenved

Molnár Anikó fájdalmas titka: agysorvadásban szenved

Közel tíz éve őrzi magában a szörnyű titkot: agysorvadással küzd Molnár Anikó! Az egykori Nagy Ő fejfájással fordult orvoshoz, de kiderült, sokkal nagyobb a baj, mint amire számított.

Az egykori ValóVilág-szereplő, a jelenleg sminktetoválóként dolgozó Anikó a Blikk + Győzőben mesélt kálváriájáról. A beszélgetést teljes egészében megtekintheti internetes oldalunkon, a www.blikk.hu-n.

– Nagyon fejfájós lettem, szerintem még nem is beszéltem erről senkinek. Amit én tragédiaként éltem meg, nem a fejfájás, hanem az oka – mondta Szabó Győzőnek Anikó, akinél éppen akkor jelentkeztek a tünetek, amikor az Egyesült Államokba költözött. A környezetváltozásnak tudta be a kellemetlen fejfájást, de azután sem múlt, hogy visszaköltözött Magyarországra.

– Elmentem egy MRI-vizsgálatra, és kiderült, hogy van egy kisebb elváltozás az agyamban, amitől borzasztóan megijedtem, majd azt mondtam, „te jó isten, ha ez nem áll meg, akkor engem pelenkázni fognak záros határidőn belül”. És a doki sem tudott megnyugtató dolgot mondani – emlékezett vissza kezelőorvosa szavaira: ő akkor szembesítette a szomorú ténnyel, miszerint nem tudják, mi lesz a sorsa, mert ismeretlen az orvostudomány számára ez a terület, de javulni biztosan nem javul majd az állapota. – Egy kisebb fokú sorvadás az agyamban, amit felfedeztek a képen.

Anikó ezután pszichológushoz fordult: számtalan tesztet végeztek az elméjén, hogy okozott-e már bármilyen károsodást az elváltozás, de a vizsgálatok jó eredménnyel zárultak.

– Szerencsére megállt a növekedésben – árulta el a Blikknek Anikó, aki azóta is öngyógyítást alkalmaz. – Eleinte persze, szörnyen megijedtem, féltem, mi lesz a beszédemmel, a mozgásommal, fogok-e tudni dolgozni, de hál’ istennek, nem tapasztalok semmit. Átadtam magam a sorsnak, elfogadtam, nem veszek róla tudomást, mert egyébként sem lehet vele mit kezdeni, a félelem pedig csak a rosszat táplálja – mondta, hozzátéve: megpróbálja élni tovább az életét.

Indirekt/Blikk