2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Belföld Mindent el fog árulni rólunk a védettségi applikáció

Mindent el fog árulni rólunk a védettségi applikáció

Június közepére készül el az az új funkció, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását. Hamarosan az is leolvasható lesz az alkalmazásról, hogy a koronavírus elleni milyen típusú vakcinát kapott a felhasználó.

A digitális védettségi igazolvány továbbfejlesztése folyamatban van – értesült a Magyar Nemzet. Információjuk szerint június közepére készül el az az új funkció, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását. Hamarosan az is leolvasható lesz az alkalmazásról, hogy a koronavírus elleni milyen típusú vakcinát kapott a felhasználó.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy az EU-s védettségi igazolvány bevezetésének az időpontja még nem mindig nem került nyilvánosságra, így a koronavírus elleni védekezés tekintetében, a beadott oltások aránya mellett hazánk már az adminisztratív intézkedések terén is lehagyta Európát.

A programot androidos telefonon és iPhone-on is meg lehet találni: a Google Playben EESZT alkalmazás, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven lelhető fel, de az eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok link alatt bárki elérheti őket keresgélés nélkül is, ha belépett az EESZT-be.