2021.11.27
Virgil
Kezdőlap Belföld Mindenki árnyékba: pokoli idő vár ma ránk a napon

Mindenki árnyékba: pokoli idő vár ma ránk a napon

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csupán az Északi-középhegységben lehet átmenetileg több a gomolyfelhő, amelyből délután egy-egy zápor, zivatar kialakulhat.

A mai időjárás többnyire mérsékelt marad az ország teljes területén, zivatarok elszórtan csakis Győr, Sopron és Mosonmagyaróvár, valamint az Északi-középhegység területén alakulhat ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 33-38 fok között alakul, ezért az ország teljes területére hőségriadót rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ez azonban még nem minden: amint arról a Blikk is beszámolt, a tikkasztó hőséggel hamarosan megérkezik a sivatagi por is az ország területére, amely az OMSZ jelentése szerint „finom, fátyolos bevonat formájában” ül majd le a tárgyakra.

Időjárás-előrejelzés a hét további részére:

Csütörtökön a hajnali, kora reggeli órákban az ország északnyugati részén több lehet a felhő, oda záporok, zivatarok sodródhatnak be. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre készülhetünk, a hőségriadó is ezen a napon tetőzik majd, az előrejelzések szerint helyenként 39-40 fokra is számíthatunk.

Péntek délutántól növekvő eséllyel, estefelé pedig már szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik az északnyugati szél, illetve zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17-24, a csúcsérték 29-37 fok között valószínű.

A hétvégén többórás napsütés várható, délutántól főként az ország északkeleti harmadán számíthatunk záporra, zivatarra. A hajnali 15-21 fokról délutánra 25-31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.