2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Mindenki árnyékba: ma 36 foknál is melegebb lehet

Mindenki árnyékba: ma 36 foknál is melegebb lehet

A jó idő megmarad, de sok helyen zivatarra számíthatunk.

Pénteken reggel, délelőtt főként az Észak-Dunántúlon, a főváros tágabb térségében, illetve az Északi-középhegység nyugati részein még több lesz a felhő, és zápor, zivatar is kialakulhat. Ezt követően a csapadék megszűnik, a felhőzet felszakadozik, és ott is napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel. Délután legfeljebb néhol – az északnyugati, északi határvidéken – fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32-36 fok között alakul, késő estére 20-27 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

Budapesten reggel, kora délelőtt átmenetileg felhős idő várható, és zápor, zivatar kialakulására is számíthatunk a térségben. Ezt követően felszakad a felhőzet, és nagyrészt napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel, csapadékgóc pedig csak kis eséllyel alakulhat ki. A déli szél megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

Szombaton napos időre számíthatunk kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. Délutánra 32-38 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap napos idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. A déli, estétől az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérsékleti minimumok 17-24 fok között várhatók, míg a maximumok 32-38 fok között alakulnak.

Hétfőn napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. Nyugaton lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, főleg ott fordulhat elő este, éjszaka zápor, zivatar. A Dunántúlon az északi, északnyugati, másutt a déli szelet élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérsékletek 16-23, a maximumok 29-37 fok között valószínűek. Északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.