2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Milliárdokat bukhatnak a szervezők, ha most lemondanák a Szigetet

Milliárdokat bukhatnak a szervezők, ha most lemondanák a Szigetet

Gerendai Károly szerint kollégái még mindig abban a reményben dolgoznak, hogy idén is megrendezik a legnagyobb fesztivált, a Szigetet.

Képek: Facebook

Nem tettek még le a szervezők arról, hogy az eredeti elképzelések szerint tartsák meg az idei Sziget Fesztivált. Gerendai Károly hosszú interjút adott a Szemléleknek, amiben többek között beszélt arról is, hogy miért nem született meg a döntés: „Igazából még semmi nem tudott eldőlni. Ennek technikai okai is vannak, amit egy egyszerű példával tudnék szemléltetni. Nem mindegy, hogy ki lép ebben a kérdésben, ugyanis a fellépőknek ki vannak fizetve az előlegek, elindultak a kampányok, egészen előrehaladott állapotban vannak a szervezési folyamatok. Ha mi, a szervező cég fújjuk le a programot, esetleg áttesszük jövőre, vagy másik időpontra, akkor a fellépő mondhatja, hogy én készültem, koncerteztem volna, de te lemondtad, így miért fizessem vissza az előleget… Ez összesen több milliárdos összeget jelent, ami olyan veszteséget eredményezne, amibe belerokkanna a szervező.”

A koronavírus akár még segítheti is a szervezőket, ugyanis ha mégis elhúzódna a járvány, akkor arra hivatkozva lehetne lemondani a fesztivált, ilyen esetben visszajárnak az előlegek. Gerendai szerint a munkatársaival abban reménykednek és azért dolgoznak, hogy meg lehessen tartani a fesztivált, de van egy pont, amin túl már se ők, se a fellépők, se a jegyeket megvásárlók nem tudnak tovább várni a döntéssel: „Nagyon egyértelmű határvonalat nehéz lenne meghúzni, de én is azt gondolom, hogy a nyár elejéig ennek el kellene dőlnie. Most ugyanis nyilván senki nem vesz elővételben jegyet, nem kockáztat, hiszen mi lesz, ha nem lesznek megtartva a fesztiválok. De ha nem fogynak a jegyek, akkor nem lesz értelme megtartani se a programot, mert akkor jó eséllyel nem lesz közönség.”