2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld 18 koronavírus fertőzöttet találtak a Budavári Önkormányzat munkatársai között

18 koronavírus fertőzöttet találtak a Budavári Önkormányzat munkatársai között

V. Naszályi Márta polgármester egy online sajtótájékoztatón közölte, hogy 18 munkatársuk koronavírus tesztje lett pozitív. Ez öt százalékos fertőzöttségi arányt jelent az önkormányzat dolgozói között.

Fotók: Facebook/V.Naszályi Márta, polgármester

A Budavári Önkormányzat vezetője tegnap tette a Facebook oldalára, hogy elővigyázatosságból letesztelték a munkatársakat:, „én ma mentem az első vizsgálatra. Minden munkatársunknak, aki a hivatalban vagy az önkormányzat valamelyik intézményében dolgozik, biztosítani kívánjuk a biztonságos munkakörnyezetet. Ezáltal a kerületi lakók, akikkel kapcsolatba kerülünk is védelmet kapnak” – írta csütörtökön.

🌡Ezen a héten megkezdtük az önkormányzati dolgozók tesztelését, én ma mentem az első vizsgálatra. Minden…

Közzétette: V. Naszályi Márta polgármester – 2020. április 23., csütörtök

A mai sajtótájékoztató alapján azonban ennél rosszabb helyzet, mert a megfertőződött munkatársak korábban kapcsolatba kerültek a kerület lakosaival is: „Vannak, akik már meggyógyultak, de vannak, akik még fertőznek a tesztek szerint. Minden fertőzöttet hazaküldtek, két hétig otthon kell maradniuk. Vannak olyanok is, akik kapcsolatba kerülhettek kerületi lakókkal, ezeket a lakókat értesítették, és javasolják nekik a szűrést.” A polgármester szerint a 18 fertőzött közül senki nem mutat tüneteket, mind jól vannak, mondta a Párbeszéd politikusa.

A 24.hu kérdésére a polgármester elmondta, hogy az önkormányzati képviselők közül a két alpolgármestert és a polgármestert tesztelték, mindannyiuknak negatív lett az eredménye. Az önkormányzat antitest-alapú tesztelést rendelt, összesen háromszor 360 tesztet, hogy a következő három hétben hetente le tudjanak minden önkormányzati dolgozót tesztelni, valamint kétezer további tesztet a jövőre nézve.