2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Meleg lesz egész nap, de már gyülekeznek a viharfelhők

Meleg lesz egész nap, de már gyülekeznek a viharfelhők

Az elmúlt napokban brutális kánikula kínozta az egész országot, a szárazság szinte elviselhetetlen volt. Budapesten még a melegrekord is megdőlt, igaz, átvonult hazánk felett egy hidegfront, ami némi felüdülést adott. Az időjárás-előrejelzés szerint hétfőn marad a hőség, ám az éjszaka folyamán újabb frissítő záporok érkezhetnek.

Hétfőn túlnyomóan derült, száraz idő várható, csak kevés gomoly- és fátyolfelhő jelenhet meg az égen. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 31-36, késő este 22-30 fok között valószínű.

Este a Dunántúlon egyre többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, az éjszaka második felében már záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul, átmenetileg megerősödik a szél, a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13-21 fok között lesz, de a hidegre érzékeny részeken alacsonyabb, míg a felhősebb nyugaton magasabb értékek is előfordulhatnak.

Kedden egy hidegfront egyre szakadozottabb felhőzete vonul át térségünk felett. Előtte hazánk délkeleti felén még többórás, másutt néhány órás napsütés is várható. Az ország északnyugati felén több helyen, máshol elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A hőmérséklet délután általában 30-39, nyugaton, északnyugaton 26-29 fok között valószínű.