2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Meleg, de zivatarokkal teli időjárás vár ránk a héten

Meleg, de zivatarokkal teli időjárás vár ránk a héten

Zivataros, de meleg lesz a hétvégi időjárás, akárcsak a hét eddigi napjain.

A mai időjárás Budapesten reggel záporos, zivataros lesz, a délelőtt folyamán azonban felszakadozik és csökken a felhőzet, és sokat süt majd a nap. Csapadék csak kevés eséllyel alakulhat ki, a légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, zivatarok környezetében azonban megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 fok körül alakul, estére 20 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részét tekintve, először nyugaton, majd a déli órákig keleten is megszűnnek a záporok, zivatarok, felszakadozik a felhőzet, és sok napsütés lesz, gomolyfelhő-képződéssel. Délután a déli megyékben kialakulhat zápor, zivatar. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, a zivatarok környezetében azonban megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-32, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 15-21 fok között alakul.

Pénteken először a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok lesz a napsütés, csapadékra kevés esély van. A nap második felében viszont nyugat felől növekedni és vastagodni kezd a felhőzet, és késő este megnő a záporok, zivatarok esélye. A Dunántúlon a déli, délkeleti, máshol az északi, északkeleti szelet élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szombaton a vastagabb, masszívabb felhőzet, valamint a hozzá tartozó intenzívebb, zivatarok csapadékzóna fokozatosan kelet felé halad, és délutánra már csak a keleti megyéket érinti. Mögötte napos lesz az idő, csak helyenként van esély egy-egy újabb zápor, zivatar kialakulására. A déliről északira forduló szél megélénkül, zivatarok környezetében pedig megerősödik, vagy viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-31 fok között alakul.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett több órára kisüt a nap, napközben csak kevés helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Estefelé azonban a nyugati tájakon ismét megnövekszik a felhőzet, a csapadékhajlam is megnő. Az északkeleti szél sokfelé megélénkül, helyenként, valamint zivatarok környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-31 fok között várható.