2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Megszólalt Király Gábor: nem megy Petry Zsolt helyére

Megszólalt Király Gábor: nem megy Petry Zsolt helyére

Király Gábor megszólalt, nem ő lesz a Hertha kapusedzője.

Ahogy korábban írtuk, a német sajtó úgy értesült, hogy Király Gábor, a Hertha korábbi kapusa veheti át a kedden kirúgott Petry Zsolt helyét a a berlini klub kapusedzői posztján. Sikerült elérni a 108-szoros válogatott kapust, aki egy közleményben cáfolt.

A Bild és a sport.de című portálok is szinte biztosra vették, hogy Király Gábor váltja majd Petry Zsoltot a Herthánál. A volt válogatott kapus a Blikknek küldött közleményben cáfolta a híreszteléseket:

“A pályafutásom és a Berlinben töltött hét év ismeretében talán nem meglepő, hogy a Hertha mindig is különleges klub volt számomra, amely fontos helyet foglalt el a szívemben, és ez így van a mai napig is. Megtisztelő, hogy felmerült a nevem, mint, aki segítségére lehet volt egyesületemnek a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Nekem azonban most Magyarországon, Szombathelyen vannak feladataim.

Az általam indított és mintegy 250 sportolót foglalkoztató Király Sportegyesület a független belga Double Pass auditjának eredményeként nyártól B szintű tehetségközpontként működhet tovább, ami az elkövetkezendő hetekben, hónapokban rengeteg szakmai, szervezési munkát igényel. Olyan napi feladatokat, amelyekből nem lehetséges az egyik pillanatról a másikra kiszakadni.

Köszönöm Arne Friedrich sportigazgató és Dárdai Pál vezetőedző bizalmát, biztos vagyok benne, hogy megtalálják a mostani helyzetre a lehető legjobb szakmai megoldást, és a Hertha nyártól továbbra is a Bundesliga első osztályában szerepel majd!”.

Indirekt/Blikk