KezdőlapBelföldMegkéselte a barátját, hét év börtönt kapott

Megkéselte a barátját, hét év börtönt kapott

Hét év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélték azt a sümegi férfit, aki két évvel ezelőtt szenteste minden ok nélkül a barátjára támadt, akit egy konyhakéssel mellkason szúrt.

A 37 éves sümegi férfi és az áldozat hosszú évek óta szoros baráti kapcsolatot ápolt, rendszeresen összeültek italozni egymás lakásán vagy egy közeli kocsmában. Az elkövetőt szenteste felkereste barátja, majd egy koccintásra invitált magához. Az el is fogadta az ajánlatot, így a két férfi italozni kezdett, miközben zenét hallgattak és beszélgettek. Később, amikor már mindketten meglehetősen ittas állapotban voltak, az elkövető kiment a fürdőszobába, majd visszafelé útba ejtette a konyhát is, ahol magához vett egy 13 centiméter pengehosszúságú konyhakést, s visszatért a barátjához.

A szobába érve, minden ok nélkül mellkason szúrta a sértettet, aki a támadás hatására az ágyra esett és az eszméletét is elvesztette. A késelést követően az elkövető bármiféle segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A sebesült férfi a rendőrök vagy a mentők helyett a testvérét kezdte hívogatni segítség reményében, de az nem vette fel a telefont. A sértett a testvérét csak később tudta elérni, aki – miután észlelte a bajt – hívta a rendőröket és a mentőket az otthonában megkéselt férfihez.

Közel két évvel az eset után a Veszprémi Törvényszék ítéletet hozott a 37 éves késelő ügyében, akit hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítéltek. A törvényszék tájékoztatása szerint az elkövető feltételesen nem bocsátható szabadlábra. Az ügyészég súlyosabb büntetésért fellebbezett, míg a vádlott védője a férfi felmentéséért, illetve a büntetés enyhítéséért.