2021.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Megható: Jimmy legkisebb fia a mai napig őrzi édesapja parfümjét

Megható: Jimmy legkisebb fia a mai napig őrzi édesapja parfümjét

Zámbó Jimmy családja ma is őrzi a Király hagyatékát, amelynek egy részét már szétosztották három fia között. A legkisebb, Adrián édesapja parfümjét 20 éve őrzi, de az EMeRTon-díjas legenda ruhái, cipői ugyanúgy megvannak, mintha betoppanhatna és bármikor újra felvehetné azokat.

– Csak ötéves voltam, amikor meghalt, kevés az élő emlékem. Ezért a tárgyai segítségével tudom őt felidézni – kezdte Zámbó Adrián, aki édesapja kedvenc faragott trónszékében ülve mesélt a Blikknek Jimmyről.

– Soha nem felejtem el, pedig hároméves voltam, amikor a Sportcsarnok nézőterén anyu ölében ültem, egyszer csak lejött édesapám a színpadról, karjaiba vett és úgy énekelte végig az egyik dalát. Én pedig csimpaszkodtam a nyakában és hallgattam a gyönyörű hangját, ma is érzem az illatát. Talán ezért tettem el azt a két üveg parfümjét, amit a tragédia előtt használt – mutatta Adrián a ma már ereklyének beillő üvegcséket, miközben a Király elképesztő mennyiségben eladott lemezeiről mesélt. Volt olyan album, ami közel egymillió példányban kelt el, sok dupla arany és platina lett. Már Jimmy életében a csepeli ház nappalijának falán sorakoztak. A Király halála után kiadott három korongja is elképesztő mennyiségben fogyott el.

Indirekt/Blikk