2022.10.05
Aurél
Kezdőlap Belföld Megható: fát ültettek a Balatonnál az elhunyt Benkő László emlékére

Megható: fát ültettek a Balatonnál az elhunyt Benkő László emlékére

Visszatért szerelmük kiindulópontjára Benkő László özvegye. Az Omega alapító billentyűse 2020 november 18-án hunyt el, ám zenéje és ezrek által imádott vidám egyénisége örökké köztünk marad. A legendás zenésznek most egyik kedvenc városában állítottak örök emléket: fia vezetésével fát ültettek, az eseményen pedig megjelent a felesége, Zsuzsa is, aki a temetés óta nem mutatkozott.

A családtagok és Benkő legnagyobb rajongói a verőfényes szombati napsütésben, nyugtató madárcsicsergés kíséretében gyűltek össze éppen azelőtt a ház előtt, ahol annak idején Benkő szerelmének és későbbi feleségének, Zsuzsának kezdett udvarolni.

– A mi szerelmünk itt kezdődött a Balatonon az évek alatt pedig ugyanolyan, ha nem fontosabb szerepet töltött be az életünkben, mind a ketten nagyon erősen kötődünk ide érzelmileg – kezdte a Blikknek Benkő László özvegye.

– A tavalyi évben a Covid miatt nem jöhettünk, akkor ez teljesen kimaradt az életünkből, idén pedig már csak egyedül tudtam jönni. Az Elfújta a szél című történet középpontjában állt Tara földje. A lelkemben ugyanúgy ápolom ezt a helyet és Zamárdit akárcsak a regényben – mondta az idős asszony, aki csaknem hat évtizeden keresztül volt támasza a billentyűsnek.

A zenész özvegye a gyászruhát már lecserélte, de lélekben még láthatóan nem engedte el férjét. Bár sokat mosolygott, főleg, amikor a régi barátok üdvözölték őt, és az ott lévő szeretteinek, unokáinak is örült, az ültetés alatt, amely fia elmondása szerint az ő ötlete volt, csak csöndben állt, emlékeibe merülve. Benkő Balázs végig kart karba öltve kísérte édesanyját, vigyázott rá, miközben elhelyezték a virágokat az emlékhelyen.

Bár az eseményt szomorú apropó adta, mégis jó hangulatban zajlott, hogy a mindig vidám billentyűs biztosan követte fentről az eseményeket.

A társaság az ültetést követően átvonult a család Szántódon található éttermébe, ahol Benkő arcképével ellátott zászlók köszöntötték a vendégeket, az estét pedig az Omega dalokat játszó Új Babilon nevű együttessel búcsúztatták.

Indirekt/Blikk