2021.07.24
Kinga, Kincső
Kezdőlap Belföld Döbbenetes: disznósokkolóval akart végezni a feleségével egy férfi

Döbbenetes: disznósokkolóval akart végezni a feleségével egy férfi

Reszketett félelmében a nő – mintha az ördög szállta volna meg Ferencet.

Pár napra jött haza Németországból P. Ferencné Marika, hogy láthassa unokáit, de ez a látogatás kis híján végzetesnek bizonyult számára. Férje, akit jómódban élő vállalkozóként tartanak számon a Pest megyei településen, közös otthonukban brutálisan rátámadt. Miközben Marika vacsorázott, férje hátulról le akarta bénítani egy áram alá helyezett, házi készítésű, disznóöléshez használatos sokkolóval.

A halálra rémült nő kimenekült az utcára, és egy bokor mögé bújt, onnan figyelte bizonytalan lépésekkel, késsel a kezében közeledő férjét. Az asszony pár perccel később visszaosont a házba. Magához vette közben a terasz asztalán lévő kést és a sokkolót, az ágytakaró alá rejtette ezeket. Épp a telefonját kereste, amikor a férje – kezében egy másik késsel – megjelent az ajtóban és újra rátámadt. A minden bátorságát összeszedő Marikának sikerült a férfi kezéből kivenni a kést, a szemetesbe dobta, és kimenekült a házból. Először az orvosi ügyeletre ment, onnan pedig a rendőrségre. Még az őrsön is rázta a remegés, amikor arról beszélt, miképp kellett megküzdenie az életéért.

Lapunk telefonon beszélt az otthon tartózkodó Marikával, de érdeklődésünkre csak annyit mondott: nagyon megviselte a támadás, de erről nem akar többet beszélni, napok múlva visszautazik Németországba, és szeretné elfelejteni az egészet.

– Jó tíz éve lakunk P.-ék mellett, de még egyszer se fordult elő, hogy ne tajtrészegen találkozzunk Ferivel az utcán – jött ki hosszas csengetésünkre a közvetlen telekhatáron lakó házaspár férfi tagja.

– Elszámolási vitába is keveredtünk egyszer vele, mert ittasan belement a ház előtt álló furgonunkba – idézi fel emlékeit a családfő. Akkor is csak az asszony folyamatos nógatására sikerült rendezni tartozását.

P. Ferenc előállításakor tagadta a bűncselekményt, panasszal élt a gyanúsítás ellen, viszont vallomást tett. Azt mondta: filmszakadás közeli élményben volt része, az utolsó képe egy pálinka a kezében, a következő pedig a bilincs a kezén – olvasható a police.hu-n.

A nyomozók a helyszínen több levelet is találtak a gyanúsított kézírásával, amelyekben az asszony megöléséről volt szó. Többször küldött neki fotót – öngyilkossági gondolatait jelzendő – a garázsban felkötött hurkokról. A terve a gyanú szerint az lehetett, hogy megöli a nőt, majd saját magát is. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének gyanújával folytat eljárás.

Indirekt/Blikk