KezdőlapBelföldMég jó idő van, de jönnek a zivatarok

Még jó idő van, de jönnek a zivatarok

Bár elérkezett a derűs, napsütéses tavaszi időjárás, még tartja magát a tél: a fél ország területére riasztást adtak ki zivatarok veszélye miatt.

A mai időjárás Budapesten többnyire napsütéses lesz, felhőátvonulásokkal. Számottevő csapadék nem lesz, az északnyugati szél azonban megélénkül, a hegyekben pedig meg is erősödik. A hőmérséklet délután 18, este 8-10 fok körül alakul.

Az ország többi részén is javarészt derűs lesz az ég, néhol felhőátvonulásokkal. Az Északi-középhegység és az Alföld területén helyenként lehet zápor, zivatar, másutt csak elvétve lehetnek kisebb záporok. Többfelé lesz élénk, a hegyekben erős is az északnyugati szél. Az ország keleti felére elsőfokú riasztást adtak ki zivatarok miatt. A legmasagabb nappali hőmérséklet 14-19 fok között várható.

Szerdán is sok napsütés lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel. Hajnalban északkeleten foltokban köd képződhet. Csapadék nem várható, a légmozgás is mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-21 fok között valószínű – írja a met.hu.