2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Marad a hideg, néhol havazhat is

Marad a hideg, néhol havazhat is

Főként az északkeleti megyékben számíthatunk esőre, ami másutt fokozatosan megszűnik. A csapadékot élénk északnyugati szél kíséri.

A Dunántúlon vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadék súlypontja kelet felé helyeződik (miközben gyengül), ott az eső mellett a hegyvidéki részeken havas eső, havazás is lehet.

A Dunántúlon elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor a nap folyamán. Az élénk északnyugati szelet a szélcsatornában olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4-10 fok között valószínű. Késő este -1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Este tovább szakadozik, csökken a felhőzet, de a keleti harmadban még maradhatnak borult körzetek.

A kevésbé felhős, szélcsendes részeken pára, köd képződik. Északkeleten, keleten is éjfélig jórészt megszűnik csapadék, ami a hegyekben havas eső, havazás is lehet. Hajnalig másutt is lecsengenek a záporos gócok. Az északnyugati szél, az éjszaka első felében helyenként még élénk lesz, majd egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul – tette közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat.