2024.02.25
Mátyás
Kezdőlap Belföld Már látszik a fény: ma több órára kisüt a nap

Már látszik a fény: ma több órára kisüt a nap

Szerdán több helyen számíthatunk napsütésre, ám péntektől újra megnövekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is.

Északnyugat felől csökken a felhőzet, javulnak a látási viszonyok, és az északkeleti, keleti megyék kivételével több órára kisüt a nap. Délután nyugat felől magasszintű felhőzet érkezik, majd estétől a Dunántúl fölé vastagabb felhők is besodródnak.

A nap első felében elsősorban az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várható helyenként gyenge eső, majd estétől a nyugati határvidéken fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben átmenetileg élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 18-21, az északkeleti, keleti megyékben 13-17 fok között alakul. Késő este 8-13 fok közé hűl le a levegő.

Este, késő este az Alpok térségéből kis eséllyel a nyugati határvidékre besodródhat egy-egy zivatar, melyet intenzív csapadék (lokálisan >20 mm), esetleg aprószemű jég kísérhet.

Az OMSZ megosztotta, hogy a Dunántúl fölé vastagabb felhők is besodródnak, valamint a Dunától keletre rétegfelhőzet terjeszkedik, köd képződik. Nagyobb eséllyel a nyugati határnál fordulhat elő eső, zápor. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5-12 fok között alakul.