2022.08.13
Ipoly
Kezdőlap Belföld Már egy hazai erdőben is fizetős a parkolás

Már egy hazai erdőben is fizetős a parkolás

Oda jutottunk, hogy már nemcsak a városban, az erdőben is fizetni kell a parkolásért. A Pilisi Parkerdő a területén lévő népszerű kirándulóhelyek és környékük védelme, a főképp hétvégén kialakuló, kritikus természeti terhelés mérséklése érdekében az autóforgalom csökkentésére tett lépéseket.

A visegrádi Apátkúti-völgyben lévő parkolót 2021. május 28-ától csak díj megfizetésével lehet igénybe venni – írja a Parkerdő.hu. Azért, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel, az Apátkúti-völgy erdei parkolóhelyei napi 1000 Ft-ba kerülnek.

A parkolás díjbevételét a Pilisi Parkerdő a terület karbantartására fordítja, kiemelten a hulladékkezelésre és – a Telgárthy-rét hatalmas látogatottsága miatt – nyilvános erdei illemhely működtetésére. A fizetős parkolásból befolyó összeg ezen kívül a tűzrakóhelyek, pad-asztal garnitúrák, egyéb közjóléti berendezések fenntartási költségének, továbbá a rendszeres kaszálások és az erdei játszótér üzemeltetésének forrása is.