2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Magához tért a kórházban a sásdi vonatbaleset 4 éves sérültje

Magához tért a kórházban a sásdi vonatbaleset 4 éves sérültje

A 4 éves Valentina nemrég még élet és halál között lebegett, miután pár nappal ezelőtt vonatbalesetet szenvedett, amiben édesanyja és testvére is életét vesztette. A kislány a tragédia óta azonban csodával határos módon már magához tért, és beszélt az édesapjával.

Egy 33 éves édesanya autójával 2022. november 17-én Sásdon egy Pécsről Dombóvárra tartó személyvonattal ütközött össze, a jármű pedig 200 méteren keresztül vonszolta magával a gépkocsit.

A tragikus vonatbaleset sérültjeit feszítővágóval kellett kiszedni a roncsból, és kiderült, hogy a nő áthajtott a piros fényjelzésen, miközben az autóban ott ült két gyermeke is, akik közül az egyik az anyával együtt életét vesztette. A másik kicsi, az alig 4 éves Valentina súlyos sérülésekkel kórházba került.

A gyermek állapota nemrég stabilizálódott, sőt, Valentina magához tért, édesapjától pedig kért egy banánt, amiről a helyi polgármester is beszámolt.

Az édesapa tájékoztatása alapján kiderült, hogy a kislány jól van, beszélt is az édesapjával. Az orvosok tájékoztatása szerint minden remény megvan a felépülésére – nyilatkozta Jusztinger János polgármester a Tényeknek.

A családtagok a tragédia hallatán sokkos állapotba kerültek, ugyanis Erikának, az elhunyt áldozatnak összesen hat gyermeke volt, a legkisebb pedig alig múlt pár hetes.

A félárván maradt gyermekeknek a sásdi önkormányzat segít, gyűjtést szerveznek nekik. A közösségi médiában feltüntetett számlaszámra várják az adományokat.