2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Ma még sütni fog a nap, de holnap hózápor is érkezhet

Ma még sütni fog a nap, de holnap hózápor is érkezhet

Az időjárás előrejelzés szerint az északnyugati megyékben eső, az északkeletiekben hózápor is lehet.

Szombaton eleinte az északnyugati megyékben kevés helyen előfordulhat gyenge eső, majd legkésőbb délelőtt csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén napos időre van kilátás. Az északkeleti megyékben zápor, hózápor is kialakulhat. A legkevesebb napsütés a délnyugati, déli határvidéken lesz, ahol csupán kora délutántól számíthatunk érdemben kevesebb felhőre. A délnyugati és északkeleti megyék kivételével többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél, amely estére a legtöbb helyen mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7, 12 fok között, az északkeleti határvidéken 5 fok körül várható. Késő estére többnyire -3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Budapesten szombaton az előrejelzés szerint délelőttig csökken a felhőzet, ezt követően már derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Az északnyugatira forduló szelet a késő délutáni órákig erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet kora délután 9, késő este 0 fok körül alakul.

Vasárnap majd reggel, délelőtt még kisüthet a nap, de napközben északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben még nem lesz csapadék, majd este az északi megyékben kisebb eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.