KezdőlapBelföldLezárják Magyarország határait

Lezárják Magyarország határait

Orbán Viktor a parlamentben ma délelőtt megtartott beszédében ismertette a legújabb korlátozó intézkedéseket, többek között a határok lezárást a személyforgalom elől.

A járványnak három szakasza van – mondta a miniszterelnök. Az első az egyedi, a csoportos és végül a tömeges megbetegedéseké. Magyarország eddig az első szakaszban volt, de most már átléptünk a csoportos megbetegedések szakaszába. Ezért újabb döntéseket hoztak, hogy esélyünk legyen a vírus terjedésének csökkentésére. Orbán Viktor – az operatív törzs döntései nyomán – a társas találkozások csökkentését célzó intézkedéseket jelentett be.

„Magyarország határait a személyforgalom előtt lezárjuk” – mondta a miniszterelnök, ami azt jelenti, hogy Magyarországra a határokon csak magyar állampolgár léphet be.

Ezen kívül a szórakozóhelyek, mozik zárva lesznek a jövőben, az éttermek pedig csak 15 óráig tarthatnak nyitva. A nyilvános rendezvényeket hétfő éjféltől betiltják.  miniszterelnök azt kérte beszédében az emberektől, hogy a családi eseményeken kívül minden összejövetelt halasszanak el. valamint figyelmeztetett, hogy a 70 évnél idősebbek ne hagyják el a lakásukat, otthonukat a saját egészségük érdekében.

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI