KezdőlapBelföldLecsaptak a zsaruk: 3 milliós drogfogás Törökszentmiklóson

Lecsaptak a zsaruk: 3 milliós drogfogás Törökszentmiklóson

A rendőrség épp akkor talált rá a törökszentmiklósi párra, amikor egy nagyobb mennyiségű kábítószercsomagot kívántak átadni egy vevőnek. A hatóságok 750 gramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le a helyszínen, összesen pedig 3000 adag kristályra bukkantak a párnál.

A készenléti rendőrség nyomozói előzetes értesülés alapján keresték fel a párt: a nyomozók épp akkor értek a helyszínre, amikor a 42 éves M. Gábor és a 43 éves S. Ibolya egy 25 éves ónodi férfivel találkoztak annak udvarán, hogy átadják számára a kimért mennyiségű kábítószert. A rendőrség a helyszínen mindhárom személyt lekapcsolta, közvetlen az üzlet után.

Bár a csomagban található kristályt átvevő B. Tamás megpróbált a helyszínről elmenekülni, majd a drogot eltüntetni, a rendőrség még a kert végében elfogta, a szomszédos területen pedig megtalálták a neki átadott kábítószert, ami összesen 750 grammot nyomott. Az előzetes szakértői vélemény szerint az anyag 3-CMC vegyület, amely új pszichoaktív anyagnak minősül – olvasható a rendőrség honlapján.

A kristályért átvett több mint 2 millió forint a nő táskájából került elő. A nyomozók a pénzt, a drogot és M. Gábor mobiltelefonját is lefoglalták, amelyből jelentős mennyiségű illegális szerről készült képek kerültek elő.

A helyszínelők átkutatták a pár lakását, ahonnan még több illegális anyag került elő: 42 csomag vágott dohányt, digitális mérleget, elektronikai eszközöket, arany ékszereket találtak, illetve összesen 10 millió forint készpénzt. Ezekkel együtt a Készenléti Rendőrség miskolci nyomozói lefoglalták B. Tamás és M. Gábor nagyértékű autóit is. A nyomozók ezzel a rajtaütéssel összesen 3000 adag új pszichoaktív anyag piacra kerülését akadályozták meg. A drog feketepiaci értéke 3 millió forint, amit a pár grammonként 4 ezer forintért árult.

A miskolci illetékesek mindhárom személyt jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagra elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd mindhármukat bűnügyi őrizetbe vették, illetve kezdeményezték a letartóztatásukat.