2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Lebuktak: pécsi iskola előtt árulta a drogot két díler

Lebuktak: pécsi iskola előtt árulta a drogot két díler

Őrizetbe vettek a rendőrök két drogdílert, akik – többek között egy iskola és egy kollégium közelében – feltehetően hónapokon át árultak tiltott szereket Pécs panelházas városrészében – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A rendőrségi honlapon azt írták: egy összehangolt rendőri akció keretében fogták el a két férfit és egy velük kapcsolatban álló nőt, mert új pszichoaktív anyag kereskedésével gyanúsítják őket.

A megalapozott gyanú szerint az elfogott 25 éves pécsi férfi és 31 éves pécsváradi társa hónapok óta árult kábítószert Pécsen, a Kertvárosban, többek között egy iskola és egy kollégium környezetében.

A nyomozók a 25 éves férfi lakásán csaknem fél kilogramm kábítószergyanús növényi származékot találtak és foglaltak le.

Felmerült a gyanú, hogy az elkövetők egyik nőismerősük lakásán is kábítószergyanús anyagot tárolnak, a rendőrök ott közel száz darab, alufóliába csomagolt, kábítószer gyanúját keltő zöld növényi származékot találtak és foglaltak le. A rendőrök a két férfit a nőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták. Az akció során a rendőrök gépkocsit, készpénzt, mobiltelefonokat és egyéb tárgyakat is lefoglaltak, ezeket ugyanis a nyomozók szerint feltehetőleg a bűncselekménnyel összefüggésben szerezték.

A két férfi ellen – őrizetbe vételük mellett – új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt nyomoznak és kezdeményezték letartóztatásukat, míg a nő ellen kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.

Indirekt/Blikk