KezdőlapBelföldLeállt a nőgyógyászati ellátás a keszthelyi kórházban

Leállt a nőgyógyászati ellátás a keszthelyi kórházban

Másik városba kell menniük azoknak, akik Keszthelyen vennének igénybe szülészeti/nőgyógyászati ellátást, ugyanis a helyi kórházban ez a „szolgáltatás” átmenetileg nem üzemel.

Közel egy órát kell utaznia annak, aki Keszthelyen lakik és szeretné igénybe venni egy kórház szülészet-nőgyógyászati ellátását, ugyanis a keszthelyi kórházban jelenleg ez a „szolgáltatás” átmenetileg nem üzemel. Erről a keszthelyi kórház adott ki egy közleményt, amelyben tájékoztatja a betegeket arról, hogy április 19-étől szünetel a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás.

A közlemény szerint a járóbeteg-ellátást és az egynapos beavatkozásokat változatlanul biztosítják a keszthelyieknek, és a környező települések lakóinak, akik a kórház körzetébe tartoznak.

A fekvőbeteg-ellátást négy kórház fogja ellátni, akikkel a keszthelyi kórház kötött megállapodást, vannak, akik

a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházba,
a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházba,
az Ajkai Magyar Imre Kórházba
vagy a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba kényszerülnek, ha ellátáshoz szeretnének jutni.

A Keszthelyi Kórház vezetése az irányító kórházzal együttműködve mindent megtesz azért, hogy az aktív szülészet-nőgyógyászati betegellátás a lehető legrövidebb időn belül helyben váljon elérhetővé

  • írja a kórház a Facebook-posztban, amit tegnap este óta ezren osztottak meg, és rengeteg dühös reakció is érkezett rá, azonban a hozzászólások – valószínűleg nem hiába – le vannak tiltva.