2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Lángoló otthonában rekedt egy halmaji nő

Lángoló otthonában rekedt egy halmaji nő

Hajszálon múlt az élete annak a halmaji idős asszonynak, akinek az otthona múlt hét pénteken, késő este gyulladt ki. A 63 éves nő a lakásában rekedt, miközben a lángok és a vastagon gomolygó füst elkezdte felemészteni az otthonát. Végül az épp közelben lévő rendőrök és az egyik szomszédja menekítette ki a kétségbeesett hölgyet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába augusztus 4-én, múlt hét pénteken késő este érkezett a bejelentés, miszerint egy halmaji lakásban tűz van, a bejelentő pedig nem tud kimenekülni otthonából.

A rendőrség tájékoztatásában azt írta, kollégáik (Szatmári Sándor r. őrmester, Jantek Sándor r. őrmester, Juhász Róbert r. őrnagy, Olajos Péter r. őrmester és Rozsnyai Attila r. törzszászlós) éppen a közelben láttak el szolgálatot, így perceken belül a helyszínre értek, ahol azonnal megkezdték a tűz megfékezését a szolgálati járműveikben lévő porraloltó-készülékekkel.

Az ingatlan terasza lángokban állt és erős füst hömpölygött. A tűz oltására szolgáló készülékek már kiürültek, amikor az egyik utcában lakó férfi még két másikat vitt a rendőröknek, hogy azzal folytassák a lakásba zárt nő kiszabadítását.

Több oldalról igyekeztek folytatni az oltást, illetve a mentést, végül a terasz irányából Szatmári Sándor r. őrmester jutott be először a lakásba, aki azonnal a bent rekedt személyt kereste.

A rendőrök kiemelkedő bátorságának és határozottságának köszönhetően, nem történt tragédia. A 63 éves hölgyet az egyik rendőr átkarolva, sértetlenül kijuttatta, és biztonságban átadta a helyszínre érkező mentőszolgálatnak.