2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Egy budapesti benzinkúton szült meg a kismama

Egy budapesti benzinkúton szült meg a kismama

Dunakesziről indult el kocsival a kórházba szülni egy 25 éves kismama a családjával, ám csak az egyik budapesti benzinkútig jutottak, ahol a fiatal nő megszülte a gyermekét.

A kismama a férjével és 2 éves gyermekével a kocsiban indult útnak, miután reggel elfolyt a magzatvize, ám az egyik benzinkútnál már meg kellett állniuk, majd onnan az apuka hívta a mentőszolgálat munkatársait, akik végül a személyautó hátsó ülésén segítettek világra hozni a babát.

„Tapasztalt mentőtiszt bajtársunk megvizsgálta az édesanyát, majd (helyesen) úgy döntött, már nem mozgatják az asszonyt, és a kis személyautó hátsó ülésén, a csomagtartót felnyitva segítik világra a gyermeket. A kis Bella gyorsan meg is született, majd szinte azonnal felsírt. Helyszíni ellátást követően az édesanyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A mentésben résztvevőknek és a családnak gratulálunk, Bellának hosszú, boldog, egészséges életet kívánunk!” – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában.