KezdőlapBelföldLáncra verve éheztették gyerekeiket a szörnyeteg szülők

Láncra verve éheztették gyerekeiket a szörnyeteg szülők

Azzal gyanúsítottak meg egy nagyszombati járásbeli férfit és egy nőt, hogy szándékosan bántalmazták és kínozták gyermekeiket. Előfordult, hogy egész nap nem adtak nekik enni.

Mindketten előzetes letartóztatásba kerültek, továbbá mind a négy gyermeküket elvették tőlük. Az esetre az egyik nagyszombati járásbeli alapiskola hívta fel a figyelmet, ahová a gyermekek közül ketten jártak – írja az Új Szó, rendőrségi információkra hivatkozva.

A legidősebb, 12 éves fiú testén ütésnyomokat, véraláfutásokat illetve zúzódásokat is találtak, amelyeket a láncon tartás okozott. A rendőrség megállapította, hogy az édesapja 2020 óta folyamatosan, hetente számos alkalommal, kegyetlen módon verte őt.

A gyanú szerint nem csupán láncot, hanem az övét és az öklét szintúgy használta, valamint a gyermekeket, akik közül a legfiatalabb mindössze hároméves, büntetésből a szobájukba zárta. A hatóságok az ajtókon és a hűtőszekrényeken is lakatokat találtak.

Az is előfordult, hogy a gyermekeknek egész nap szándékosan nem adtak enni, miközben a szülők a szemük láttára étkeztek. A rendőrök úgy látják, a 47 éves édesapa áll a bántalmazás mögött, viszont a jelek szerint a 32 éves párja egyszer sem akadályozta meg ebben.

A lap arról ír, amennyiben beigazolódik a bűnösségük, a szülőket akár tizenöt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. A gyerekek közül hármat árvaházban helyeztek el, a legkisebb fiút valószínűleg nevelőszülőkhöz viszik.