KezdőlapBelföldLakástűzben halt meg egy ember Cegléden

Lakástűzben halt meg egy ember Cegléden

Tűz ütött ki vasárnap hajnalban egy ceglédi lakásban, amelyben egy személy tartózkodott a tragédia alatt, aki valószínűleg füstmérgezés miatt életét vesztette.

Tűzhelyen felejtett étel miatt keletkezett tűz vasárnap hajnalban Cegléden, a lakásban a tűzoltók egy embert találtak, aki valószínűleg füstmérgezés miatt vesztette életét – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre tájékoztatása szerint a tűzoltókat eredetileg a Rákóczi úti kilenclakásos társasház egy másik részéhez riasztották, ahol a szén-monoxid-érzékelő jelzett. A tűzoltók füstszagot észleltek, és megkeresték az érintett ingatlant. A konyhában lévő lángokat hamar megfékezték, de a sűrű füsttel telítődött lakás szobájában egy embert találtak, aki életét vesztette, nagy valószínűséggel füstmérgezés miatt. A tűz keletkezésének okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A helyettes szóvivő felhívta a figyelmet: a hasonló esetek egy füstérzékelő használatával megelőzhetőek lennének, mert az a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő kimenekülni, és hívni a tűzoltókat.