2022.05.21
Konstantin
Kezdőlap Belföld Körözik a 19 éves lányt, aki korábban végignézte édesanyja meggyilkolását

Körözik a 19 éves lányt, aki korábban végignézte édesanyja meggyilkolását

Egyeseknek egészen kegyetlen pofonokat oszt ki a sors, sokan már nagyon fiatalon kénytelenek olyan szörnyűségeket átélni, amiben másnak szerencsére sosem lesz része.

A 19 éves, kaposvári Sz. Napsugár finoman szólva sem a szerencsések közé tartozik. A lány még csak 15 éves kamasz volt, amikor az apja a szeme láttára mészárolta le az édesanyját, Andreát. A családfő a rémtett után saját magával is végzett. Napsugár és bátyja a mai napig képtelenek feldolgozni imádott anyjuk halálát, lelki gyötrelmeiket az sem segítette, hogy nagyon jó és szerető környezetbe kerültek, anyai nagymamájukhoz. Úgy tudjuk, hogy Napsugár egy évig bírta az új élethelyzetet, majd önszántából nevelőotthonba ment. Döntését azzal indokolta, hogy ki kell szakadnia teljesen a régi életéből, mert különben beleőrül anyja hiányába. Ismerősei szerint a további sorsa szempontjából ez hibás döntés volt, az intézetben rossz társaságba keveredett.

Egy lánnyal – akit szintén bántalmaztak – elhagyták az intézményt, inkább a csavargást választották. Bármilyen hihetetlen, Napsugár életében az igazi feketeleves csak ezután következett. Egy bűnbanda Németországba vitte őt, ahol erőszakkal fogva tartották. Végső kétségbeesésében testvérét, Szilvesztert hívta fel, hogy segítsen neki. A fiú ezt meg is tette, hosszas szervezgetés után Napsugár visszatérhetett Magyarországra.

És itt érkeztünk el a jelenbe: a rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n a nyilvános körözések között feltűnt Napsugár fényképe. A Kaposvári Járásbíróság kiskorú veszélyeztetése miatt elfogatóparancsot adott ki ellene. A Blikk beszélt több ismerősével is, akik úgy sejtik, hogy a körözés mögött egy rosszindulatú rokon ármánykodása áll. Napsugárnak nincs gyermeke. Többet nem akartak mondani, annyit árultak el, hogy ez a személy rablással vádolta meg a lányt. Bátyja is nagyon szeretné tudni, hogy merre jár a húga, bármi is történt, ő hazavárja.

– A rendőrségi ügyével kapcsolatban semmit sem szeretnék mondani, megígértem a nyomozóknak, hogy hallgatok. Azt azonban fontosnak tartom, hogy a testvérem egy nagyon jó és érzékeny ember, aki velem együtt egy borzalmon ment keresztül, ami az egész további életünkre rányomja a bélyegét. Jelenleg az a tervem, hogy megpróbálom elérni, nyissák újra a gyilkossági ügy aktáját, higgye el nekem mindenki: rengeteg megválaszolatlan kérdés van még édesanyám halálával kapcsolatban. Pokoli évek vannak mögöttem, szerencsére volt erőm talpra állni, de kutya kötelességemnek érzem, hogy minden apró részlet kiderüljön, és akinek kell, bűnhődjön azért, amit elkövetett – fogalmazott kissé rejtélyesen Szilveszter.

Napsugár és Szilveszter apja brutálisan agresszív férfi volt, rengeteget bántotta a családját. A gyilkosság előtt már távoltartási végzés volt ellene érvényben. Ez azonban egy percig sem zavarta, berontott az otthonukba és több késszúrással megölte Andreát. Szilveszter először elrejtette a húgát felbőszült apja elől, majd haldokló édesanyján próbált segíteni. Erre István őt is bordán szúrta. Végül a gyilkos kifutott a házból és egy közeli kertben öngyilkos lett.

Indirekt/Blikk