2021.10.16
Gál
Kezdőlap Belföld Koronavírus: kocsmát és pékséget is bezártak a szabályok be nem tartása miatt

Koronavírus: kocsmát és pékséget is bezártak a szabályok be nem tartása miatt

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elhangzottak szerint az éjjel-nappali boltok környékét is ellenőrizik a rendőrök.

Érvényben van a veszélyhelyzet, ma nulla órától az éjszakai kijárási korlátozás is. A rendőrök ezt is ellenőrzik, alaposan megvizsgálva minden körülményt. Az kijárási korlátozás első öt órájának intézkedéseiről holnap számolnak be. De az éjjel-nappali boltoknál, üzleteknél is ellenőrizik majd az embereket.

Szerdán 2 figyelmeztetés, 3 bírság és két üzletbezárás volt.

Délután egy 17. kerületi pékségben az eladó úgy szolgált ki, hogy nem volt rajta maszk. A rendőri intézkedéskor sem ismerte el a szabálytalanságot. Ezért őt megbírságolták, az üzletet pedig bezárták három napra.

Csongrád-Csanád megyében egy italboltban a pultos nem viselt maszkot, egy vendég, aki nem fogyasztott éppen, az állára húzva viselte a maszkot. Mindkét embert megbírságolták, az üzemeltetőt is, a helyet pedig bezárták három napra.

Müller Cecília ismertette a napi adatokat, elmondta azt is, hogy az elhunytak 6 százalékának semmiféle betegsége nem volt, a patológus náluk csak a koronavírust állapította meg a halál okaként.

Előfordul, hogy valakinek gyorsan alakul ki a betegsége, súlyos lefolyású lesz, majd halállal végződik – tette hozzá a tisztifőorvos.

Müller Cecília azt mondta, tart tőle, hogy az egészségügyre háruló teher a közeljövőben növekszik majd. Telítődnek a kórházak, egyre több beteget ápolnak kórházban: jelenleg 5183 beteget, közülük 378-an lélegeztetőgépen vannak – ismertette. Mindenkire nagyobb felelősség hárul, mint eddig – mondta. Mindenkinek türelemmel és megértéssel kell viseltetnie egymás iránt, a szabályok betartása pedig lemondással jár. Ezért Müller Cecília a fiatalok türelmét is kérte.