2020.04.05
Vince
Kezdőlap Belföld Koronavírus: Erre figyelj! Tanácsok a megelőzésre

Koronavírus: Erre figyelj! Tanácsok a megelőzésre

A pécsi virológusok elérkezettnek látják az időt arra, hogy felkészüljünk a koronavírus okozta járványra. Ehhez adnak tippeket facebook bejegyzésükben.

Fotó: Facebook

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának FB-oldalán jelent meg egy bejegyzés, amiben rengeteg mindent tisztáznak a szakemberek, és tippeket is adnak a megelőzésre – hívja fel a bejegyzésre a figyelmet az EgészségKalauz.

Aktív védekezés

A virológusok a következő tippeket adták, amiket érdemes megszívlelnünk már most, ha nagyobb eséllyel szeretnénk elkerülni a koronavírust:

  • tömeg kerülése (amennyiben nem lehetséges N95 vagy FFP2 / FFP3 maszk viselése szemüveggel
  • rendszeres kézmosás (kézfertőtlenítővel kiegészítve),
  • arcunk érintésének kerülése,
  • tárgyak, eszközök rágásának mellőzése (furcsának tűnik, de sokan csináljál: toll/ceruza vége, szemüveg szára, stb.),
  • változtassunk az üdvözlési szokásainkon:kerüljük a kézfogást, a felesleges puszit,
  • hatósági figyelmeztetések és utasítások betartása (szervezettség).

A virológusok hozzátették:”Elérkezett az a pillanat, amikor (pánik- és félelemkeltés NÉLKÜL!), de a szakembereknek is meg kell változtatni a kommunikációs stratégiáit! Továbbra is fenntartjuk azon állításunkat, hogy hazánkban nincs tudomásunk fertőzött betegről és semmi okunk a félelemre, de fel kell készíteni a lakosságot arra is, ha Magyarországon is kialakulna egy önálló terjedési láncolat. Amit mindenkinek tudunk javasolni jelenleg az az, hogy tanuljunk meg felkészülni! Tudatosan, saját magunkat és másokat is folyamatosan emlékeztetve mossunk kezet napjában többször, használjunk kézfertőtlenítőt. Gyakoroljuk milyen, ha tudatosan nem piszkáljuk az arcunkat, az előbb említett aktív védekezéseket gondoljuk át, figyeljünk rájuk oda!”

Forrás: Facebook