KezdőlapBelföldKoronavírus: egyelőre nem szigorít a kormány

Koronavírus: egyelőre nem szigorít a kormány

A szokásos heti tájékoztatón, a mai Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány szerdán úgy döntött, most nem szigorít a koronavírus miatt bevezetett korábbi korlátozásokon.

Gulyás Gergely

Szerdán ülésezett a kormány, amely áttekintette a járványhelyzetet, illetve a két hete meghozott szigorító intézkedések hatásait. A kormányülésen úgy döntöttek, hogy most nem szigorít, a továbbiakról a jövő heti kormányülésen döntenek, az országos csoportos tesztelés végeredményének birtokában. A karácsonykor érvényes járványügyi szabályokról még nem tud dönteni a kormány, erre decemberben kerülhet sor, a karácsony előtti hetekben, remélhetőleg december 10-ig.

– A koronavírus-járvány kezelésének hatékony megoldása a vakcina lesz. A kormány álláspontja, hogy ahonnan lehet, vakcinát kell szerezni, de csak olyat lehet forgalomba hozni, amit a magyar hatóságok megvizsgáltak és jóváhagytak, teljesen mindegy, hogy Amerikából vagy Kínából érkezik-e – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Az oltóanyag beadása önkéntes és ingyenes lesz.

Mai hír az is, hogy koronavírusos lett Boldog István felesége, így a biztonság kedvéért inkább karanténba vonult a Fidesz parlamenti képviselője.