KezdőlapBelföldKoronavírus: 2 fertőzött van Magyarországon

Koronavírus: 2 fertőzött van Magyarországon

Orbán Viktor a Facebook oldalán jelentette be a rendkívüli hírt: két nálunk tanuló iráni diáknak pozitív lett koronavírus tesztje. Ezzel Magyarország a 75. olyan ország, ahol találtak koronavírus fertőzöttet.

A miniszterelnök néhány órával azután jelentkezett az első hazai esetek bejelentésével, hogy a koronavírus-helyzet kezelésére létrehozott operatív törzs déli megbeszélése után még azt mondta: ”nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy Magyarország ebből ki tud maradni”.

Operatív törzs. Helyzetjelentés // Operational Group. Situation report

Operatív törzs. Helyzetjelentés // Operational Group. Situation report

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. március 4., szerda

A két fertőzött diákot jelenleg a Szent László kórházban ápolják, bár tünetmentesek, azonban a fertőzést kimutatták az elvégzett vizsgálatok.

Szlávik János osztályvezető főorvos a bejelentés utáni rendkívüli sajtótájékoztatón mondta el, hogy a mai napon derült ki, hogy a két diák megfertőződött koronavírussal, őket is, és a lakótársaikait is elkülönítették. Azt még jelenleg is vizsgálják, hogyan kapták meg a betegséget, merre jártak Magyarországon? Addig karanténban kell maradniuk, amíg teljesen meg nem gyógyulnak.