KezdőlapBelföldKomoly vád a Drága örökösök sztárja ellen: bántalmazta a saját gyerekét

Komoly vád a Drága örökösök sztárja ellen: bántalmazta a saját gyerekét

Rendőrséghez fordult Molnár Gusztáv volt párja, Dancsecs Ildikó, mivel elmondása szerint a színész bántalmazta nyolcéves gyermeküket, Benedeket. Az íróként dolgozó Ildikó először a közösségi oldalán osztotta meg ismerősei­vel, hogy mit tett volt párja, a Drága örökösök sztárja.

– Guszti és az új párja vidékre ment szombaton, a közös gyermekünk, Benedek is velük tartott. Éjjel fél tizenkettő körül a gyerek sírva hívott, és azt mondta, hogy az apja megütötte. Zokogva kért, könyörgött, hogy hadd jöhessen haza, mert halálosan fél az apjától – kezdte a Blikknek zaklatottan Ildikó. – Benedek elmesélte, hogy az apja ittas volt, és a kocsiban elaludt, de mivel nem volt bekötve, ezért többször rádőlt. Amikor a fiam megpróbálta lelökni magáról, Guszti először felpofozta, majd ököllel ütötte a lábát és kiabált vele. Benedek ekkor hívott fel, közben hallottam, hogy valaki üvöltözik a háttérben.

Ildikó elmondása alapján ekkor a színész és új kedvese hazavitte a kisfiút, ám továbbra sem alakult minden zökkenőmentesen.

– Guszti erősen ittas volt, alig állt a lábán, és még a páromnak is nekiment. Benedek keservesen sírt, annyira felzaklatták a történtek, hogy amikor beért a lakásba, elájult. Azonnal hívtam a rendőrséget, hogy elmondjam, mi történt, vasárnap pedig bementem feljelentést tenni.

Ildikó és Guszti 2020 januárjában vált külön, nem sokkal később pedig elkezdődött az igazi pokoljárás. Noha Benedek felügyeleti jogait az édesanya kapta, és vele is él, a színész kéthetente minden hétvégét a fiával tölthet. Ám Ildikó úgy érezte, hogy gyermeke nincs biztonságban az édesapjánál.

– Már a kapcsolatunk során is voltak problémáink Gusztival, és előfordult, hogy bezárkóztunk a fiammal a szobájába, mert féltünk tőle. Sajnos később sem lett jobb a helyzet, a saját hibáiért pedig Benedeket hibáztatta, azt mondta a gyereknek, hogy azért készült ki, mert ritkán látja – magyarázta a Blikknek a kétségbeesett anyuka. –Szegény nem akart már az apjával lenni, de ment, mert félt, hogy miatta lesz öngyilkos. Az sem volt ritka, hogy Guszti annyira részeg volt, hogy a párja, Vivien hívott engem, vagy írt nekem: vigyük el Benedeket, mert nincs ott biztonságban.

Ildikó elmondta, hogy fia fél éve pszichológushoz jár, hogy feldolgozza apja viselkedését, amely az egész család életét megkeseríti.

– Már az iskolapszichológus is jelezte, hogy gond van Benedeknél, erős szorongása van a történtek miatt, és hiába próbáltunk meg mindent, az apjának joga van elvinni őt, de innentől nem fogom engedni. Guszti sok nehézséget okozott nekünk, nem elég, hogy másfél éve nem fizet gyerektartást, korábban zaklatott, leskelődött utánam, amiért fel is jelentettem. ­Akkor nem indult nyomozás az ügyben, talán majd most komolyan veszik ezt is.

A Blikk megkereste a színészt is, aki időt kért a válaszra.

Indirekt/Blikk