2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Köd és eső várható ma országszerte

Köd és eső várható ma országszerte

Rövid időn belül megérkezik a Kárpát-medence térségébe a negyedik mediterrán ciklon is. Szerda estig ezért összességében országszerte számíthatunk csapadékra.

A köd és rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, legtovább az Északi-középhegység térségében maradhat meg. Eközben délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. A déli órákig legfeljebb szitálás, ónos szitálás lehet. Délutántól délnyugat, dél felől viszont többfelé eső várható, az északkeleti megyékben a legkisebb a csapadék esélye.

Az Alpokalján este havas eső, vizes hó is előfordulhat, de vastag, megmaradó hótakaró csak a Kőszegi- és a Soproni-hegységben valószínű. Nagy területen megerősödik a keletire, északkeletire, majd északira forduló szél, egy-egy helyen viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3-12 fok között valószínű, a tartósan borult részeken és nyugaton lesz hidegebb. Késő estére 0-9 fok közé hűl le a levegő.

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt: mutatjuk, milyen időjárásra számíthat hétfőn
Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt: mutatjuk, milyen időjárásra számíthat hétfőn

Az OMSZ 6 megyére adott ki figyelmeztetést a sűrű köd miatt.

Este túlnyomóan borult lesz az ég. A csapadékzóna északkelet felé terjeszkedik, sokfelé várható eső. Halmazállapot-váltásra elsősorban a nyugati megyékben, kiemelten az Alpokalja tágabb térségében, továbbá az Észak-Dunántúl, valamint az Északi-középhegység magasabb hegyein lehet számítani. A Dunántúlon az északi, míg másutt a keletiről északkeletire forduló szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul.