2021.11.27
Virgil
Kezdőlap Belföld Kiutasították a cseh férfit, aki utasokat zaklatott és rátámadt a rendőrökre is

Kiutasították a cseh férfit, aki utasokat zaklatott és rátámadt a rendőrökre is

Kiutasították Magyarországról azt a cseh férfit, aki egy vasútállomáson zaklatta az utasokat, majd rátámadt a rendőrökre is.

Egy 43 éves cseh férfi 2021. októberber 14-én Pest megyében jegy nélkül utazott a vonaton, majd miután emiatt szóváltásba keveredett a kalauzzal, bezárkózott a mosdóba. A mozdonyvezető rendőri segítséget kért a végállomásra, ahol a férfi elmenekült, majd a vasútállomás egy másik peronján kezdte inzultálni az utasokat – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A kiérkező járőrök személyazonosságának igazolására és agresszív magatartásának abbahagyására szólították fel a férfit, aki ennek nem tett eleget, hanem – kivonva magát az intézkedés alól – távozni próbált.

Ekkor az egyik rendőr megfogta a férfi vállát annak érdekében, hogy visszatartsa, aki hirtelen a járőr felé fordult, majd annak feje felé ütött. A rendőr a karjával részben hárított, de az ütés így is elérte az arcát. A járőrök megkísérelték lefogni az elkövető karjait, ő azonban a fogásból kirántotta magát, majd több alkalommal a rendőrök felé ütött és rúgott, amely bántalmazás a rendőr őrmester karján és lábán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

A férfi ezt követően felugrott egy éppen befutó vonatszerelvényre, ahol az intézkedő rendőrök megbilincselték a még mindig ellenálló elkövetőt.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd az elkövetést követő 24 órán belül az Érdi Járásbíróság elé állították. A bíróság egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és két év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a terheltet.

Az ítélet jogerős, a kiutasítás megtörtént.