2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Kitoloncoltak Thaiföldről egy magyar nőt, aki 11 éve élt ott engedély nélkül

Kitoloncoltak Thaiföldről egy magyar nőt, aki 11 éve élt ott engedély nélkül

A thaiföldi rendőrség letartóztatta azt az idős magyar hölgyet, aki lejárt vízummal, illegálisan tartózkodott az országban. Annyira megtetszett neki az ország, hogy 2009 óta ottfelejtette magát.

thethaiger.com thaiföldi honlap tudósítása szerint a hölgy 2009 novemberében érkezett turistaként az országba a férjével és nem foglalkozott azzal, hogy a tartózkodási engedélyét meghosszabbítsa. Az pedig 2010. februárjában lejárt. Ám ők olyan jól érezték magukat, hogy nem akartak hazajönni.

A nő Koh Samui szigetén, Bophutban élt, ami valódi földi paradicsom. Néhány hete azonban a nő férje elhunyt. Az asszony nem találta magát a gyászidőszakban és fel-alá sétálgatott, amikor egy strand mellett megállították a rendőrök és az iratait kérték. Így derült ki, hogy illegálisan él az országban, ezért azonnal letartóztatták – írta a Világgazdaság. A törvények szerint a magyar nőt 20 ezer bahtra (180 ezer forintra) büntethetik és tíz évre kitilthatják az országból.

A Blikk egyik olvasója, aki évekig élt hivatalosan Thaiföldön, elmondta, hogy ez nem egyedi eset, több ilyen kint élő magyarról tudott. De nemcsak öregekről, hanem jó néhány bűnözőről is. Ugyanakkor más nemzetiségről sokkal több ilyen esetről hallott annak idején.