KezdőlapBelföldKirúgták a magánklinikát nyitó kórházigazgatót Orosházán

Kirúgták a magánklinikát nyitó kórházigazgatót Orosházán

Takács Péter egészségügyi államtitkár csütörtökön bejelentette, hogy felmentették tisztségéből azt a kórházigazgatót, aki magánpraxist nyitott Orosházán. Az államtitkár kiemelte, bár a törvény nem tiltja, mégis nagyon etikátlan, hogy az igazgató az utca túloldalán nyitott magánpraxist.

A héten derült ki, hogy az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője, dr. Duray Gergő magánklinikát nyitott nem messze a városi kórháztól. Mint ahogy arról a Blikk is beszámolt, a férfi ellen soron kívüli vizsgálat indított az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ). Úgy tűnik, pár nap alatt meg is született a döntés, ugyanis az egészségügyi államtitkár csütörtökön a Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában jelentette be, hogy felmentette tisztségéből a kórházi vezetőt.

A kórházigazgatói tevékenységbe ez nem fér bele, úgyhogy igazgató úrnak ma reggel sok sikert kívántam a magánszektorban, kórházigazgatói minőségében pedig elköszöntem tőle – jelentette ki Takács Péter, aki kiemelte: nem törvénytelen, hogy ma Magyarországon egy kórházigazgató magánklinika tulajdonosa legyen vagy egy magánklinikát alapítson, ám meglehetősen etikátlan. Duray azonban nemcsak a kórháztól alig egy kilométerre lévő magánklinika tulajdonosa volt, de ő maga is rendelt benne, ami további kérdéseket vetett fel. Emellett a kórház több orvosa is rendelést tartott a magánintézményben, amire Duray adta ki az engedélyeket.

Az említett kórházról ismert, hogy így is orvoshiányban szenved. Mint csütörtökön kiderült, az érintett intézmény sebészeti osztálya hétvégente zárva tart majd.