2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Kiadták a riasztást: vihar hoz lehűlést a tegnapi kánikula után

Kiadták a riasztást: vihar hoz lehűlést a tegnapi kánikula után

Viharos lesz a mai nap, az ország teljes területére riasztást adtak ki. Hétvégére azonban javul az időjárás, visszatér a kora nyári meleg.

A mai időjárás Budapesten először felhős lesz, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, késő délutántól azonban már határozottan csökken a felhőzet. Délelőtt kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugatira forduló szelet élénk, olykor erős lökések kísérik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet délután 26-27 fok körül alakul, estére 18 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részét tekintve dél, délkelet felé, főleg az Alföldön lesz erőteljesebb felhőképződés. Az ország nagyobb részén azonban több órára kisüt a nap, a délután második felében határozottabb tisztulás várható északnyugat felől. Többfelé várható zápor, zivatar, elsősorban a Tiszántúlon lesznek heves zivatarok. A szél mindenütt északnyugatira fordul, és megélénkül időnként meg is erősödik, zivatarok környezetében pedig viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-32 fok között várható, késő estére 15-20 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton túlnyomóan napos idő lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz lesz az idő, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között alakul.

Vasárnap is túlnyomóan napos lesz az ég gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A légmozgás általában mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között várható.

Hétfőn szintén túlnyomóan napos idő lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel az égen. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő, leginkább a nyugati megyékben. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-31 fok között alakul.