2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Kiadták a riasztást: mindenkinél legyen ma esernyő

Kiadták a riasztást: mindenkinél legyen ma esernyő

Ma több órára kisüt a nap, de a Dunától keletre kialakulhatnak záporok, zivatarok is. A szél élnénk lesz.

Szerdán változó mennyiségű és vastagságú felhőtömbök lesznek felettünk, időszakosan jobban össze is állhatnak a felhők, emellett általában több órára kisüt a nap. Elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt jelleggel záporok, zivatarok, máshol csak elvétve lehet csapadék.

Az északi, északnyugati szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz, de zivatarok mentén is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 14-19 fok között alakul. Késő estére 4-10 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ előrejelzése szerint szerdán főként a Dunától keletre, kisebb eséllyel a Dunántúl keleti megyéiben alakulhat ki szórványosan zivatar. A cellákat intenzív csapadék (ált. 10-20 mm), átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérheti.

Az esti órákban fátyolfelhőzet sodródik be északkelet felől. A Dunától keletre elszórtan lehetnek záporok, néhol zivatarok, máshol elvétve lehet csapadék. Az északnyugati, északi szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz, emellett zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14-19 fok között várható. Késő estére 4-10 fok közé hűl le a levegő.