2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Belföld Kiadták a riasztást: ma hidegfront csap le ránk esővel

Kiadták a riasztást: ma hidegfront csap le ránk esővel

Hétfőn egy hidegfront vonul át az országon, csak estétől kezd felszakadozni a felhőzet.

Borult lesz az ég, a napközben az átvonuló hidegfronthoz kapcsolódóan többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon lesz. Csak estétől kezd el felszakadozni a felhőtakaró.

A nyugatias szél több helyen lesz erős, de a front mentén előfordulhatnak viharos széllökések is, így néhány megyére elsőfokú veszélyjelzést is kiadtak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-14 fok között valószínű, a déli határ mentén lesz a legmelegebb. Késő estére 1-6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden napos időre van kilátás több-kevesebb gomolyfelhővel. Néhol zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, sőt, az Észak-Dunántúlon viharos. A hőmérséklet csúcsértéke 7-12 fok között alakul.

Szerdán egy front hatására nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de a legtöbb helyen néhány órára kisüthet a nap. Szórványos jelleggel fordulhat elő eső, zápor, főleg az északkeleti, keleti vidékeken helyenként havas eső, hó is hullhat. A délnyugati, majd északnyugati szél sokfelé megerősödik, Az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódhat. Hajnalban általában -4, +1, az északkeleti derült, szélvédett részeken -7, -5 fokot is mérhetünk. Kora délután nyugaton 10-13, a keleti országrészben 3-9 fok lehet a jellemző.

Csütörtökön általában gyengén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és 0, a csúcsérték 7-12 fok között várható – írja a met.hu.